Homepage - Editorial - Ce-ți doresc eu ție, Dulce Românie !
10 dorințe și idei pentru ziua de azi, 12 februarie 2017
Ce-ți doresc eu ție, Dulce Românie !
10 dorințe și idei pentru ziua de azi, 12 februarie 2017

Ce-ți doresc eu ție, Dulce Românie !
10 dorințe și idei pentru ziua de azi, 12 februarie 2017

Editorial Evenimente Made in Romania Uncategorized

 

Simt că astăzi va fi o zi crucială pentru România și locuitorii ei. Dar, ca orice răscruce, e extrem de periculoasă. De aici, drumul poate duce spre lumină sau spre o nouă perioadă de sclavie. Poate cu alți stăpâni.

Lumina Piata Victoriei

  1. Îmi doresc să nu mai văd copii implicați în sloganuri de gen ”Jos Guvernul!” , atacuri la persoană, indiferent cine ar fi ea. Am înțeles motivația experienței democrației, dar libertatea mea se termină acolo unde începe libertatea celuilalt. Iar faptele politicienilor pot fi analizate și judecate la nesfârșit. Ei ca oameni, nu. Asta nu e treaba noastră. Cu atât mai puțin a pruncilor noștri. Altminteri vor învăța că orice coleg care ia un 4 la școală sau care poate a luat o decizie nu tocmai benefică pentru întreaga clasă trebuie omorât cu pietre. Iar mâine poate fi copilul tău în situația asta sau din contră, se va teme o viață să-și asume un rol de conducere pentru a nu i se analiza la manifestații dantura.
    Acum câteva zile, fata mea de 9 ani vroia neapărat să strige și ea la manifestație Jos Johannis…chit că în Piața Sfatului se urla Jos Guvernul…important era să fie jos cu cineva, să-i știe de frică…
    ♦♦♦
  2. Îmi doresc ca fiii să nu mai ia peste picior părinții, doar pentru că au și ei curajul să-și exprime părerile. Poate și pentru că ei sunt votanți mai disciplinați ca noi. La fiecare bunic din fața palatului Cotroceni se uită ca la soare cel puțin un nepot. Ce drept am eu să-l calific drept expirat sau mai știu eu cu ce alte epitete pe care nu mai vreau să le repet? Sigur nu aș vrea să aud așa ceva despre mama mea, indiferent ce opțiune politică are. Și cât timp trăiește în țara asta, are tot dreptul să-și aleagă conducătorii în care crede.
    Și, uneori, responsabilitatea să-i accepte pe cei aleși de majoritate.
    ♦♦♦
  3. Îmi doresc ca dezideratele acestor superbe manifestații cu lumânări, drapeluri și imn național să fie cu adevărat unitare și naționale. În 1989, chiar dacă la baza Revoluției au stat cu totul alte forțe decât populare, dorința celor din Piață era aceeași- LIBERTATE!!! Și atunci ne puteam îmbrățișa fără teamă, pentru că toți simțeam la fel.
    Și acum sunt convinsă că în suflet avem aceleași dorințe, doar că pe pancarde sunt nume diferite. Pe mine una nu mă interesează cine e la putere, cine e Președinte și cine e Prim Ministru. Nu văd din păcate un personaj predominant pozitiv și patriot care să-mi inspire încredere totală. Așa că tot ceea ce vreau este ca cei aleși să fie conștienți de responsabilitatea asumată. Dar și din partea societății civile cerințele trebuie să fie clar exprimate și fără interferențe politice.
    ♦♦♦
  4. Îmi doresc ca cei ieșiți din suflet în Piață să simtă interferențele politice și clientelare și să le elimine natural, punându-le în lumină. Ar fi păcat să ne trezim cu energia mulțimii folosită apoi de o tabără sau alta de politicieni la fel de corupți ca aceia care sunt azi puși la zid. Nici dacă cei din umbră sunt veniți din alte țări nu înseamnă că sunt mai curați. Poate din contră, ei de aici doar trag bani și interese. Copiii le vor crește departe de Carpați.
    ♦♦♦
  5. Îmi doresc să nu mai existe luptă între tabere ci doar între idei. Așa cum a greșit Guvernul a greșit fără îndoială și CNA-ul, au exagerat sau au interpretat greșit de-a dreptul judecători, avocați, primari, președinți. Nu există prinți imaculați și zmei fioroși. Suntem toți oameni. Cu idei și comportamente mai bune sau mai nefericite. Ieri era hulit Băsescu, azi aud voci cerându-l Prim Ministru. E absurd. Haideți să ne concentrăm pe acțiunile lor în concordanță cu dorințele noastre.
    ♦♦♦
  6. Îmi doresc să nu mai folosim judecata altora în exprimarea noastră. Faptul că Dragnea este condamnat penal de un anume judecător nu înseamnă nimic. Alt judecător l-ar fi achitat. Sau poate n-ar fi admis cauza. Poate ar fi trebuit judecat pentru altceva. A fost judecat de oameni supuși greșelii. Legile deja reglementează ce mai poate face în comunitate. Noi de ce am face-o? Condamnat penal a fost și Profesorul Menci. Și multi alți oameni declarați apoi de CEDO nevinovați. De ce ne-am folosi de o etichetă pusă de alții? Te-ai simțit instigat tu de Dragnea să ieși la referenduum? Nu mai bine numești doar acțiunile lui care te-au deranjat?
    ♦♦♦
  7. Îmi doresc să simt lumină, nu ură. E frumos să aud ”fără violență”, dar violență este și numirea în vreun fel sau altul a celor din guvern sau, mai rău, a familiilor sau a susținătorilor lor. Nu știu cine poate cu adevărat să arunce vreo piatră cu conștiința total curată. Tu chiar nu ai greșit niciodată nimănui?
    ♦♦♦
  8. Îmi doresc să aud soluții, nu probleme. Știm deja unde sunt problemele societății. Poate e o listă prea lungă. Dar luate una câte una, se pot rezolva. Și atunci o listă cu 10 soluții imediate în punctele nevralgice ar fi perfectă pentru un început de negociere.
    ♦♦♦
  9. Îmi doresc să simt un singur glas, o singură simțire. Aș vrea să simt un lider adevărat, care să aibă capacitatea și deschiderea să asculte vocea ambelor demonstrații, să găsească punctele comune și să le unească.
    ♦♦♦
  10. Îmi doresc ca apoi acel lider sau grup de lideri să meargă la negocieri cu politicienii, apoi să fie păzitorii îndeplinirii rezoluțiilor comune, având în spate imensul capital al oamenilor cu lumină în mâini și suflet.

Și dacă altele sunt vrerile Universului, să ne ajute Dumnezeu și toți îngerii păzitori ai acestui neam să fim ghidați spre cea mai bună soluție pentru noi și țara noastră, prea frumoasa și bogata Românie.

∫∫∫

Comments

comments

Post a Comment