Homepage - Oameni dragi - Voce din ceruri, picioare de zeita...LAURA STOICA
Voce din ceruri, picioare de zeita...LAURA STOICA

Voce din ceruri, picioare de zeita…LAURA STOICA

Oameni dragi

laura stoica roxana iliescuAdriana Laurentia Stoica….a intrat in viata mea in anul 1990, la festivalul de la Mamaia. Eu venisem sa-l vad pe Gabriel Cotabita, idolul meu de atunci (si singurul din viata mea)castigand sectiunea creatie cu incredibilul Ave Maria compus de Cornel Fugaru. Dar pentru ca aveam 14 ani si o curiozitatea unui burete, am ramas sa vad si sectiunea interpretare. Aveam obiceiul de atunci sa ma asez in primul rand ca sa vad si sa aud tot. Si la un moment dat am vazut deasupra mea o pereche de picioare interminabile, ce-i drept fustita aproape inexistenta, socanta pentru acea perioada, lasa privelistea libera spre slipii colorati. Aspectul fizic de taiat respiratia, de rockerita adevarata, se potrivea perfect cu vocea absolut incredibila cu care canta „Da Doamne cantec”. Parea coborata de pe alta planeta, cu voce de zeita si incredere in ea ca si cum s-ar fi nascut pe scena.
Am aplaudat-o pana cand mi s-au inrosit palmele si am plans cand am aflat ca a castigat Premiul I. Imaginati-va acum reactia mea cand, 9 luni mai tarziu, George Mihaita a adus zeita in redactia revistei „SALUT” si, dupa o lunga sedinta de „socializare”, mi-a spus in treacat „Roxaneala, vad ca te uiti la ea ca la soare, ia-i tu interviu Laurei”. Mi-au tremurat genunchii, nu reuseam sa dau drumul la reportofon, nu-mi gaseam cuvintele….”Hahaha..nu pot sa cred ca te-am emotionat. Acum cateva luni nu eram altceva decat o pustoaica dezamagita de viata. Stii ca am cazut de 3 ori la preselectie inainte de Marele Premiu la Mamaia? Daca nu ma ameninta mama ca ma dezmosteneste, nu ma mai inscriam nici moarta a 4-a oara”
Asa a inceput primul din nenumaratele interviuri pe care i le-am luat Laurei… Ultimul a fost cu doar o saptamana inainte de ingrozitorul accident ce a dus vocea Laurei in corul ingerilor… Era atat de fericita ca i se indeplinise visul pe care il avea exact de la primul interviu…era insarcinata cu un baietel…
Am apreciat-o enorm pentru faptul ca nu m-a ajutat sa trec peste tracul celui de-al doilea interviu din viata mea (primul fiind, evident, cu Gabriel Cotabita), pentru faptul ca nu i-a cerut lui George Mihaita sa fie intervievata de cineva cu mai multa experienta, sau chiar de el (cum din pacate s-a mai intamplat). M-a tratat ca pe o egala a ei, a glumit cu mine, a avut incredere in mine atunci cand a divortat de Florin Ionescu si mi-a acordat un nou interviu, mi-a spus lucruri in exclusivitate online si altele offline pe care nu le voi reproduce niciodata, a tinut neaparat sa fiu prezenta la lansarea DVD-ului „FOCUL”, cel de-al doilea DVD de pe piata romaneasca, m-am bucurat ca un copil (Doamne, eram doar un copil…)de toate succesele ei si am incercat sa-i ridic moralul atunci cand i se parea ca nimic nu merge. Nu am fost cele mai bune prietene, dar stia ca atunci cand avea nevoie de o parere sincera sau de un entuziasm original, putea apela cu succes. Si asa a facut atunci cand a ramas insarcinata. „Roxi, ti-am promis ca vei fi prima persoana din presa pe care o voi suna. Erai la „Salut” cand asteptai stirea asta. Te mai intereseaza si acum?”Am crezut ca-mi cade telefonul din mana. Stiam ca era fericita de ceva vreme, iar dragostea ii daduse aripi sa se relanseze si in cariera. Dar faptul ca in pantecele ei crestea o noua viata era intr-adevar stirea pe care o asteptam de 15 ani. Intre timp lucram la revista „TANGO” si la B1 „6 vine presa”. A facut o sedinta foto senzationala pentru TANGO si a emotionat toti telespectatorii B1…si o saptamana mai tarziu eram invitata la emisiunea NASUL sa comentez….of Doamne, nu mai vreau sa-mi amintesc asta…
Si acum le povestesc fetelor mele cand cantam in masina „Un actor grabit” sau „Va fi o zi” cum cea care a interpretat cantecele respective era o pustoaica plina de personalitate. „De cand eram mica aveam veleitati de sefa” mi-a spus Laura pentru rubrica Vedete in Exclusivitate „la cresa toti ascultau de mine, educatoarele se puteau retrage, eu ii aliniam pe toti copiii, ii pocneam cand nu vroiau sa adoarma, le dadeam ordine „Acum ascultati-ma!Eu sunt tanti de la TV. Acum la culcare. hai!”
„Prenumele meu este defapt Adriana Laurentia.Dar inca din liceu ii innebuneam pe profi semnand la teze si lucrari Laura Stoica. Ei cautau disperati in catalog, apoi imi faceau observatie sa nu mai semnez asa. dar la urmatorea teza aparea din nou Laura. Aveam deja personalitatea formata”
„Imi place sa vad ce e bun in fiecare om. Consider ca toti avem un loc sub soare iar invidia, minciuna, loviturile pe la spate nu-si au rostul”

Va fi o zi
muzica Iulian Vrabete

Lasa lumea sa spuna ce si cum va vrea
Lasa viata ta sa isi urmeze calea sa
Fara ura si fara false biruinti
Si fara teama, norocul e cu cei cuminti
VA FI O ZI cand ne vom regasi
Va fi odata ca in vis
Va fi o zi cand totul va zambii
Si orice drum va fi deschis

Mii de vise se pierd in fiecare zi
Dar sigur maine un vis al tau se va-mplini
VA FI O ZI cand ne vom regasii
Va fi odata ca in vis
VA FI O ZI cand totul va zambi
Si orice drum va fi deschis
VA FI O ZI cand nu ne vom minti
Vei fi si tu asa cum esti
VA FI O ZI cand totul va zambi
Cand poti orice sa reusesti
Cand poti orice sa reusestï

Versuri de la: http://www.versuri.ro/

Comments

comments

Post a Comment