Roxana Iliescu a lansat Scuola di Cucina „SEMPLICE, SEMPLICE!” cu primii elevi vedete! – Galerie foto
In cadrul Targului „Ghidul Miresei” a fost lansat proiectul Scuola di Cucina „SEMPLICE, SEMPLICE!” condus de Roxana Iliescu. Impreuna cu partenerii – restaurantul Miko Caffe, Fibrio, Nana Food, Sale e Pepe, pastele De Cecco, uleiul Pietro Coricelli, Vinexpert si ceaiurile Basilur, Roxana si-a invitat prietenii sa incerce retete simple si sanatoase.
Altetele Sale Regale Printul Paul si Printul Carol Ferdinand ai Romaniei, Andreea Marin Banica, Iuliana Marciuc, Dana Savuica, Florentina Opris,Cosmina Englesian,Thea Haimovitz, Simona Balanescu, Rares Dragomir, Nicola, Adriana Bahmuteanu, Cristina Grama, Denisa Nechifor, Carmen Trandafir, Vasile Calofir si Profesor Menci au tinut sa fie alaturi de Roxana Iliescu la deschiderea Scolii sale de gatit.
„Acum 12 ani urmam cursurile unei prestigioase scoli de gatit din Italia si am realizat cat de important este sa nu te apuci sa gatesti dupa ureche ci sa inveti un ABC al bucatariei care sa-ti permita apoi sa improvizezi orice.” spune Roxana Iliescu „Mi-am descoperit atunci o mare pasiune pe care am perfectionat-o in timp si datorita copiilor iar acum a venit timpul sa o impartasesc si altora. Nu sunt cursuri speciale pentru femei, ci pentru toti acei care vor sa-si faca viata mai simpla, in acelasi timp hranindu-se sanatos si corect.”
In prima zi a Targului „Ghidul Miresei”,sub indrumarea Roxanei si a bucatarului de la Miko Caffe, Dana Savuica a realizat o gustoasa salata Miko, Iuliana Marciuc si Alice Nastase Buciuta o salata cu somon, Florentina Opris pasta 4 formaggi, Vasile Calofir risotto con gamberi iar Thea Haimovitz a demonstrat cum poti folosi resturile din bucatarie pentru prepararea unor masti de fata, in cazul de fata smantana dulce cu ulei de fenicul.
In cea de-a doua zi, Nana Dumitrescu de la Nana Food a propus participantilor la targ si implicit Profesorului Gheorghe Mencinicopschi doua feluri de sosuri pentru celebri gnocchi, respectiv sos de branza si sos de rosii. Evident, Profesor Menci a dat nota maxima variantei dietetice, respectiv cu sos proaspat de rosii si busuioc. Lor li s-a alaturat Andreea Marin Banica ce a invatat de la Scuola di Cucina o reteta „SEMPLICE, SEMPLICE!”, Pepperonata.
Ultima zi a demonstratiilor a fost dedicata copiilor si de altfel a fost si cea mai prolifica. Asta pentru ca juniorii si-au luat rolul in serios si au realizat perfect retete super sanatoase, cu ajutorul Cristinei Chiser (sora Andreei Marin Banica)de la Sale e Pepe. Maxi Prigoana a facut o salata caprese ca la Mama Italia acasa, Ana, fetita lui Carmen Trandafir si Junioara Giuliei Nahmany au facut ravioli cu spanac, iar Catalina si Cosmina, gemenele hair stilistei Cristina Grama au facut o varianta dietetica de clatite, sub ochii vigilenti ai Corneliei Marin de la Fibrio. Dealtfel tot Cornelia, impreuna cu Roxana Iliescu le-a antrenat si pe mame sa pregateasca retete la fel de simple dar super sanatoase. Carmen Trandafir si Nicola au facut salata de avocado cu rosii si cosulet Fibrio, Denisa Nechifor a preferat varianta cu salata Iceberg si rosii uscate iar Adriana Bahmuteanu a incercat o varianta personala a retetei de pui cu ciuperci si smantana.
Adriana a anuntat cu aceasta ocazie ca se inscrie la cursuri speciale ale Scolii de Gatit fondata de Roxana Iliescu, respectiv cele de slabit. Cele 2 prietene au facut un pariu ca vor reusi sa o readuca pe Adriana in 6 luni de zile la o silueta de invidiat, cu cel putin 15 kilograme mai svelta.