Homepage - Cursuri - Cât poate duce o inimă de femeie
Cât poate duce o inimă de femeie

Cât poate duce o inimă de femeie

Cursuri Editorial Evenimente Made in Romania

… sau: Cât de mult ca bărbat poți greși, cât de mult ca femeie poți suferi!

Shri Roxana

Tocmai am plâns în hohote în timpul unui episod din Anatomia lui Grey… Meredith descoperise un jurnal al mamei sale și aici, dovada că aceasta ar fi avut o sarcină dublu extraconjugală (și că hotărâse să țină copilul ca să îl dea spre adopție) era dispariția urmei de pahar de vin pe fiecare pagină a jurnalului…

Femeia, medic eminent, avusese o relație pasională cu un bărbat căsătorit, total dezamăgit de căsnicia lui, dar mult mai înfricoșat de o posibilă fericire cu femeia iubită. Ea nu a întârziat să-și părăsească soțul, nefiind capabilă să trăiască mai departe în compromis și, atunci când a realizat că va fi singură, a preferat să fugă departe de cunoscuți, să ascundă sarcina și apoi să dea pruncul spre adopție în loc să ucidă rodul iubirii ei.

Acum câteva zile am asistat neputincioși la sfâșierea unei inimi de mamă, odată cu închiderea sicriului peste prunca ei de 4 luni. În timp ce soțul ei nu știa exact ce să facă. Să cumpere cât mai multe coroane, să se certe cu oricine încerca să propună alte soluții de aranjare ale lor, oricum orice altceva decât să stea alături de femeia cu inimă împietrită. Probabil pentru a nu auzi eventuale reproșuri legate de certuri nerezolvate din perioada sarcinii.

Eu însămi mi-am jelit asemeni unui animal rănit pierderile de sarcină și nu mi-am iertat mult timp partenerii pentru incapacitatea lor aparentă de a-mi împărtăși durerea… Am făcut țăndări relațiile respective, în spirit de ”răzbunare divină”. Acum știu că singurul rănit era EGO-ul meu…

Așa cum a fost rănit de moarte când, deși am delimitat foarte clar comportamentele pe care le pot digera și cele care mă fac să fug cât colo, tatăl copilului meu a decis să-mi pună coarne. Am suferit așa cum nu credeam că se poate suferi. Nu era cea mai importantă relație a vieții mele, dar sigur a fost despărțirea cea mai dureroasă! De ce? Pentru că mi-a călcat în picioare EGO-ul.

De ce bărbații par a fi speriați de bombe atunci când vine vorba despre emoții iar femeile se aruncă nebunește, parcă fără colac de salvare, în cele mai adânci hăuri cu suferință în special și din când în când cu oaze de fericire nepământeană?

Mi-am pus întrebarea asta de când i-am auzit prima oară pe bunicii mei certându-se ”Badea, mă scoți din minți!!! Te-am rugat de atâtea ori să nu mai intri cu șoșonii din cotețul găinilor în casa abia curățată lună! Chiar nu-ți pasă de mine și de sentimentele mele? Chiar vrei să mă omori?” Și îl vedeam pe bietul bunic al meu siderat și consternat în fața avalanșei de reproșuri și asocieri absurde pentru el- ce legătură aveau șoșonii cu iubirea? ”Eu te iubesc femeie, nu vezi că rânesc toată ziua să-ți pun pâinea pe masă, pentru tine și copiii tăi? ”

Azi, întorcându-mă la acea discuție, s-a luminat totul în capul meu! Da, vorbim de limbaje diferite ale iubirii- pentru bunica și multe alte femei, iubirea înseamnă să aprecieze cineva ce faci tu pentru el și să îngrijească ce a ieșit din mâna ta. Pentru bunicul meu, mai auster de felul lui, exprimarea iubirii se reducea la asigurarea celor strict necesare vieții. Acoperiș deasupra capului, hrană, somn.

Dar mai vorbim despre ceva. Emoțiile și intensitatea lor. Bunica, după un astfel de episod, plângea de ți se rupea sufletul, dar apoi se liniștea și, ori cosea o ie, ori cânta Dumnezeiește, ori venea cu o idee genială pentru reorganizarea casei. Bunicul doar se uita ușor tâmp la toate astea, mulțumea Cerului că a scăpat viu și de data asta și își vedea de treabă mai departe.

Yin si Yang

Yin & Yang

Cu alte cuvinte, bunica și orice femeie are în instinct să transforme orice emoție, dar ORICE emoție, în diamante creative. Emoția este instrumentul cel mai puternic de conectare cu Inteligența Universală, cu Sursa, cu Dumnezeu.

Bărbații nu au nevoie de asta foarte tare. Au și ei instinctele lor, dar în special legate de conservarea speciei sau de nevoile primare. Adică tot conservarea speciei.

Au însă undeva bine imprimat în instinct că Femeia trebuie protejată, pentru că ea este Focul societății. Ea simte schimbările, ea transformă cenușa în diamant, ea transformă energiile negative în pozitive. Precum Mama Pământ.

Singura problemă ar fi că, pe parcursul istoriei am ales să experimentăm uitarea și excesul. Ba Matriarhatul a îngenunchiat bărbații, ba Patriarhatul a umilit și a încătușat puterile feminine.

A venit timpul să ne aducem aminte cine suntem, să ieșim din demența canibalizatoare a competiției dintre bărbați și femei și să readucem echilibrul dintre Donna Divina și Autentic Man.

Am folosit acești doi termeni pentru că ei reprezintă două dintre cele mai eliberatoare și transformatoare workshop-uri de pe Glob. Dar vorbim de Yin și Yang, Feminin și Masculin, Ea și El.

Îmi doresc ca în România să se trezească cercul Marilor Preotese care să ghideze destinele țării alături de Înțelepții Conducători. Sau mai simplu exprimat, îmi doresc ca adevăratele femei puternice să-și ia locul și să își folosească puterea feminină (și nu seducția pornită din frică și subjugare) pentru a completa perfect calitățile bărbaților lor.roxana divina (Medium)

Îmi doresc să văd cupluri care cresc împreună sprijinindu-se reciproc și comunicând eficient la fiecare pas, la fiecare schimbare. Comportamentul tău (nu tu!) mi-a provocat emoția asta. Eu am nevoie să simt de la tine emoția asta și ca atare mi-ar plăcea să ai un comportament mai tandru, mai dulce, mai… altfel.

Cum ar fi să vorbim așa mereu cu partenerul nostru? Cu copilul nostru? Cu colegii noștri? Nu s-ar schimba ceva în atitudinea lor? Oare nu ar cădea muuulte bariere inutile create din senzația de atac la persoana?

Și asta ar fi doar începutul…

Eu mi-am început drumul spre feminitatea mea la Donna Divina… urmează soțul meu la Autentic Man… am lucrat amândoi la relația noastră pentru că am avut amândoi eșecuri colosale și eram amândoi hotărâți să facem tot ce e nevoie pentru a ajunge și a rămâne pe curat…

Pentru că îmi doresc să trăiesc aici, printre oamenii pe care îi iubesc, vreau să ajut cât mai multe femei să experimenteze adevărul pe care l-am simțit eu.

Am adus programul intensiv Donna Divina în România. Cu siguranță soțul meu va aduce Autentic Man.

Dacă ești femeie și  ceva din ce am scris a rezonat în tine, citește mai mult pe acest site. Te aștept în cea mai frumoasă călătorie a vieții tale- Călătoria spre Tine!

Foto: din arhiva personală și domeniul public din internet

 

Comments

comments

Post a Comment