Homepage - Editorial - In America au castigat misoginii? Au pierdut femeile? Bill a invins-o pe Hillary?
In America au castigat misoginii? Au pierdut femeile? Bill a invins-o pe Hillary?

In America au castigat misoginii? Au pierdut femeile? Bill a invins-o pe Hillary?

Editorial

A castigat Trump sau a pierdut Hilarry?

5 motive pentru care rezultatele de azi erau previzibile si alte 5 pentru care ar trebui SA FIM ENTUZIASTI.
Toata lumea e in stare de soc. Zau, nu stiu de ce.
1 – Chiar se astepta cineva sa fie aleasa o femeie presedinte in tara in care acum mai putin de o suta de ani s-a castigat cu sange (la propriu) dreptul la vot pentru reprezentantele sexului frumos?
Si nu asta ar fi cu adevarat problema, ci faptul ca nimeni vreodata nu a cerut scuze public pentru umilintele indurate atunci de sufragete. Mai mult, dezbinarea de atunci dintre femei a fost intretinuta si chiar incurajata de fricile barbatilor in incercarea inconstienta de a le „controla”. „Divide et impera”!
Am sperat initial ca o candidatura feminina la Casa Alba va reprezenta o schimbare clara catre normalitate. Indiferent cat de ‎stangace ar fi ea.
 bill si hillary
2 – In timpul campaniei insa, pe masura ce declaratiile de joasa speta a lui Trump abundau, Hillary a lasat haina de doamna cusuta cu grija pana atunci si a intrat in troaca. Acuze, jigniri, ironii de cartier… toate astea sunau insa atat de fals in gura fostei prime doamne  a Americii…
Caii au un joc minunat pentru a-si defini ‎locul si pozitia in „societate”: se numeste „Who moves whom!”. Adica cine muta pe cine. Care cal reuseste sa il faca pe celalalt sa-si miste pozitia. Sa se agite, sa-si piarda echilibrul…
Asta a facut si Trump cu Hillary. A adus-o pe „terenul lui”. A facut-o sa-i imite comportamentele si declaratiile suburbane. Si a „facut-o”. Pentru ca el era „acasa”. El si-a asumat rolul asta. Si din rolul de „baiat de cartier” si-a atras admiratorii. ‎Pe filmul asta a jucat, a pariat si a castigat de la inceput la sfarsit!
Ea i‎nsa nu a avut o imagine coerenta. A jucat dupa cum i-a cantat el. Si a obosit. Si s-a vazut.
3 – Hillary nu a folosit in campanie „murdaria” din viata sa. A vrut (sau a fost consiliata sa vrea) sa treaca peste episodul umillitor, sa se construiasca ” pe gol”, pe un personaj inexistent. A vrut sa fie animal politic intr-o lume a barbatilor.
Doar ca nu putea pleca de la zero. Imaginea ei de femeie inselata nu fusese stearsa public. Ea atunci a inghitit „galusca” pentru a nu distruge cariera lui Bill. Nu s-a gandit ca va fi un bumerang pentru cariera ei.
4 –  A folosit mila si rezonarea femeilor intru frustrare pentru a-si incepe drumul politic. Poate si de invinovatirea barbatilor.
Dupa care a uitat de ele. Si nu a mai reusit sa uneasca femeile intr-o coalitie care sa pledeze pentru ea. Nu a mai folosit nici un buton emotional ‎feminin. Si nici nu a clarificat situatia ei de atunci.
5 – Au existat muuulte voci care l-au atacat pe Trump. Sub toate formele. Asta nu a facut decat sa-l intareasca. El s-a hranit cu toate astea.
Nu au existat insa la fel de multe vorbe si la fel de multa energie folosita pentru a construi varianta Hillary. Toata lumea a mers pe votul negativ. „Nu Poate sa iasa nebunul ala!” Nu am auzit la fel de multe motive pentru care cineva ar TREBUI sa o voteze pe Hillary.
Donald Trump, presedintele Americii

Donald Trump, presedintele Americii

AMERICANII AU ALES CIRC SI SPERA LA PAINE

De dimineata, de cand am auzit de victoria lui Trump, am decis sa caut lucrurile pozitive de aici. Culmea, au venit spre mine imediat:
1- Discursul lui Trump „post alegeri” a fost unul dintre cele mai motivante, mai populiste (in sensul bun al cuvantului), mai avantgardiste si mai… wow mesaje politice pe care le-am auzit in ultimii zeci de ani!
Vorbea despre colaborare in loc de conflict, vorbea de importanta femeilor in viata sa, vorbea de reconstructia Americii, de aliati in loc de dusmani, de uniune in loc de divizare.
 slide_256313_1631499_free
2- Am vazut o luminta! E posibil oare ca lupul cu blana de cioban sa fi fost hranit doar pe durata campaniei pentru atras de voturi? E posibil ca in spatele acestui personaj de circ sa fi fost o intentie de erou al vremurilor actuale? E posibil ca toate resursele lui sa-i permita luxul de a fi cel mai pur patriot, mandru nu doar de apartenenta la statele unite ci si la umanitate?
3- Au venit apoi mesajele de la presedinti. Nemtii au fost socati, francezii si-au revenit repede si au specificat ca respecta alegerea americanilor si spera in colaborare, noi ne-am grabit cu felicitari si asigurari ca ramanem „in carti”… Surpriza a venit de la rusi! Putin a salutat venirea lui Trump la Casa Alba ca aceea a unui frate cu care sa poata in sfarsit crea o colaborare benefica!!! Wow!!! E posibil oare sa incheiem razboiul rece? E posibil oare sa FIM contemporanii unei intelegeri intre Moscova si Washington?
4- Bursele au fost zdruncinate. Birourile de la Bruxelles n-au vazut atatea sedinte si celule de criza nici la Brexit!!! Super! Cele mai frumoase ‎lucruri s-au creat din haos, din criza, din reasezari. Si Har Domnului, de data asta nu e razboi, nu e ciuma, nu e nici un dezastru natural!
5- Inlaturarea femeii de la Casa Alba, desi poate parea o infrangere, poate deveni cel mai mare ajutor pentru sexul frumos . E o oglinda fidela a misoginismului actual, a lipsei de uniune de interese intre femei, a tendintei noastre inca impamantenite de a imita barbatii in dorinta de a-i invinge!! E timpul perfect pentru acceptarea acestei stari de fapt, de a o iubi si a o adapta anului 2017- un an in care emotiile vor vorbi mai mult decat ratiunea, in care femeile au marea Sansa de a reprograma lumea  dinspre ego  spre spirit si spiritualitate.
Impreuna si in echipa cu fratii lor barbati. Exact asa cum sunt ei. Cu bune si frumoase dar si cu taisurile lor. Pot fi si ele folosite cumva benefic.
OK, am dat deja in partea de visare. Sau de proiectare. Imi place sa traiesc aici. Din realitate (sau mai bine zis din Matrix) insa imi iau inspiratia. Si realitatea de azi e fabuloasa! Super interesanta! Super schimbatoare! O splendida dementa!!! Sa ne bucuram de fiecare secunda asadar!!
 Foto: internet
NDTV.com
huffingtonpost.com
mashable.com

 

Comments

comments

Post a Comment