Homepage - Editorial - Pastele proaspete facute in casa- o joaca de copii!
Pastele proaspete facute in casa- o joaca de copii!

Pastele proaspete facute in casa- o joaca de copii!

Editorial

Cursul de baza, ABC in bucatarie semnat SCUOLA di CUCINA „SEMPLICE SEMPLICE” a continuat in Paradisul Verde cu lectia dedicata pastelor. Am facut un ragu in varianta lui rapida si l-am dedicat unor dietetice paste fusili „Slabesti mancand”, asta ca indicele glicemic total al retetei sa ramana scazut. Am demontat cele 2 legende false ale bucatariei romanesti legata de paste- in apa in care se fierb pastele, se pune doar sare, nu si ulei. Uleiul poate fi util abia atunci cand lasam sa fiarba pastele mult peste timpul necesar, caz in care amidonul iese din ele si se lipesc oricum, cu sau fara ulei. Doar ca bucataria moderna ne-a demonstrat ca, pentru o digerabilitate mai buna, pastele trebuie fierte al dente si in nici un caz pana la loc comanda. Apoi, niciodata nu trecem pastele prin apa rece dupa ce le-am luat de pe foc. Doar cu ouale procedam asa. Pastele se scot de pe foc cu un minut inainte de timpul scris pe pachet pentru ca isi vor continua coacerea si dupa. Daca le trecem prin apa rece, nici un sos nu va mai fi fericit sa se intalneasca cu ele. Asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca vor deveni o chestie moale si fara gust.

Apoi am trecut la artileria grea. Am amestecat 2 feluri de faina (de grau tanar si de soia) si le-am amestecat o parte cu ou si cealalta parte cu apa minerala si untura, pentru a face orechiette si alte feluri de paste tipice sudului Italiei. Cu pasta cu ou am facut ravioli al sole (spanac, urda si ou de prepelita intreg) si tortellini al pesto. Ambele retete fiind preferatele copiilor si modalitatea ideala de a le da spanac si oua de prepelita fara sa stie.

A iesit o nebunie, iar marea mea satisfactie a fost ca al sfarsitul lectiei toata lumea a plecat acasa cu hotararea de a-si face cel putin o data pe luna paste in casa (apropos, se pot congela!) pentru ca…e floare la ureche!

Comments

comments

One Comment

  1. tv online 31 decembrie 2013 11:02 AM

    Chiar interesant. Cea ce am vazut pe saitul tau despre Pastele proaspete facute in casa- o joaca de copii! | Roxana Iliescu m-a impresionat. Te felicit pentru dezvoltarea roxanailiescu.ro, care e un site care merita distribuita.

Post a Comment