Homepage - Made in Romania - Cules de caise la Mogosoaia
Cules de caise la Mogosoaia

Cules de caise la Mogosoaia

Made in Romania

cules de caiseNu pot sa descriu bucuria pe care am simtit-o ieri seara cand prietena mea Ioana Preda m-a invitat la casa sa din Mogosoaia la…cules de caise! Ma pregatisem sa ma catar in copac, dar, surpriza, fructele incepeau sa ma imbie de la un metru de la radacina.

Tatal ei, Dinu Simionescu (foto), un chimist pasionat de cultivarea fructelor a taiat toti pomii astfel incat au crescut in latime si nu in lungime. In coroana. Imi pare rau ca nu am facut mai multe poze, dar poate asa am o scuza sa ma intorc si sa va arat cei mai plini de fructe pomi din viata mea. Doua ladite de caise s-au umplut in mai putin de 10 minute. Restul de timp l-am petrecut admirand maiestria domnului Simionescu de a planta intr-o curte nu foarte mare peri, meri, caisi, agrise, coacaze rosii si negre, zmeura si prune. Mi-a povestit cum s-a luptat un sezon intreg sa salveze caisul de la un virus violent (habar n-aveam cat de sensibili sunt pomii fructiferi) si ma uitam cu cata recunostiinta il rasplatea acum pomisorul, cu cele mai dulci si aromate  fructe posibile.

A fost o gura de aer proaspat si la propriu si la figurat, asta dupa ce am incercat in zadar in Piata Obor sa gasesc fructe cu ceva gust…nu stiu ce le fac, ce le pun ca sa creasca mai repede, dar rezultatul e deplorant. Am ajuns si noi cu aceleasi fructe de plastic de care occidentalii se plang de ani de zile.

Si din pacate am mai asistat la o discutie intre doi „tarani” in care isi impartaseau cantitatea de azot pusa la pepeni ca sa iasa inainte de sezon….cat de mult iubesc eu pepenii, nu mai pot pune gura pe ei pana nu voi gasi pe cineva care sa-i cultive cu mai putin azot si mai multa dragoste.

Am plecat de la prietenii mei cu speranta ca romani ca domnul Dinu Simionescu mai exista si poate din ce in ce mai multi ii vor urma exemplul. Nu m-am lasat insa pana nu am convins-o pe Ioana sa ia in considerare posibilitatea de a impartasi cu cat mai multi oameni  bucuria pe care am simtit-o eu. O ceainarie cu prajituri facute in casa cu fructele ca acelea care mi-au parfumat intreaga casa ar fi un paradis!

 

Comments

comments

2 Comments

  1. ioana preda 25 iulie 2012 6:33 AM

    Ideea unui loc plin de bunatati si de caldura prietenilor capata contur chiar acum.
    Te astept cu mult drag, oricand, sa ne bucuram de generozitatea naturii (care-si ofera roadele doar in schimbul unui minim efort fizic, dar depus cu maxima dragoste si pasiune) la marginea unui Bucuresti aglomerat si imbacsit!

Post a Comment